Yoga

Slik bruker du Mala-smykkene

Bidrar til å holde fokus.

Selv om mala-smykkene er vakre i seg selv, er de også viktige verktøy. Tradisjonelt har smykkene, som også omtales som yoga-smykker, blitt brukt i bønn og meditasjon. Men når det er sagt kan alle bære et mala-smykke, og mange bærer de kun fordi de ser fine ut eller fordi de sies å ha beroligende og helende effekter.

Du kan bære mala-smykke rundt halsen, rundt håndleddet eller henge de opp for pynt. Men er du nysgjerrig på meditasjon kan disse smykkene gjøre det lettere for deg å holde fokus.

Slik bruker du mala-smykket

Hold mala-smykket i den dominerende hånden din, dusken vendt mot deg. Snu hver perle med tommelen og langfingeren. Unngå gjerne å bruke indeksfingeren, da dette sies å representere egoet.

Når du har beveget fingrene rundt hele mala-smykket vil du nå guruperlen, perlen som henger fra mala-smykket. Dette signaliserer at det er tid for refleksjon. Fortsett aldri over guruperlen. Snu heller og fortsett i motsatt retning.

Det sies at dersom du bruker et mala-smykket under meditasjon, og kommer deg hele veien rundt, så er du fullstendig opplyst.

Dersom du vil bruke mala-smykket i meditasjon, kan det i tillegg være til hjelp å bruke et mantra. Et mantra er et ord, en lyd eller en frase som hjelper deg med å holde fokus. Det kan være et enkelt ord, som for eksempel kjærlighet, noe du er takknemlig for eller en frase.

Beroligende effekt

Mala-smykker kan brukes for å hjelpe deg å holde fokus under meditasjon.

Når du skal velge deg et mala-smykke er utseendet ofte viktig for den som skal bære det. I tillegg er hvilke materialer det er laget av ofte et sentralt element i valget.

Det sies at mala-perler har en beroligende effekt på tanker og kropp. Det gjør at mange, også de som ikke mediterer, finner nytte av å snu og vende på perlene i hverdagen om det så er på bussen på vei til jobb, i et viktig møte, i en hektisk situasjon eller ved en annen anledning det føles naturlig.

Forrige innlegg Neste innlegg

Du vil kanskje også like