brudekjole
Livsstil

Jeg gifter meg i en second hand brudekjole

Her er mine tips til deg som vurderer det samme.

Om litt over en måned skal jeg gifte meg. Som for mange bruder var det viktig for meg å finne «den perfekte» brudekjolen. Og den fant jeg relativt raskt. Brukt. På eBay.

De som kjenner meg vet at jeg er opptatt av miljøet. Det var derfor ganske naturlig for meg å skulle gifte meg i en brukt kjole. Et bruktkjøp kan også redusere kjolebudsjettet, men merk at det ikke er noen garantier for dette. Bestiller du en kjole på nett må du nemlig belage deg på at kjolen trenger noen tilpasninger. Hvor kostbart dette blir avhenger av hvor mye kjolen må justeres. I tillegg kommer eventuelle import- og fraktutgifter, som fort kan fordyre kjolekjøpet betraktelig.

Les også: Det første du bør gjøre om du skal gifte deg

Mange spørsmål

Jeg må innrømme at det var med visse betenkeligheter, og en mengde sommerfugler i magen, jeg overførte pengene og bekreftet kjøpet. Til tross for grundige undersøkelser var det mye jeg var usikker på. Er kjolen ekte? Vil den passe meg? Er kjolen like fin som den er på bildene? Allikevel tok jeg sjansen. Og jeg angrer ikke. Jeg er strålende fornøyd med kjolen, som henger i skapet klar til bruk i oktober. Jeg måtte gjøre noen tilpasninger, men nå sitter den som et skudd. Foruten gleden av å kle meg i et bruktfunn, sparte jeg også en hel del penger sammenlignet med om jeg skulle kjøpt den samme kjolen til fullpris.

Er du fristet til å kjøpe en second hand brudekjole på nett? Her er mine tips:
  1. Finn din stil

Det første du bør gjøre når du jakter en brudekjole er å identifisere hvilken stil du ønsker. Søker du prinsessestilen, bohemkjolen, en mer sexy variant eller kanskje en litt mer nøytral stil. Identifisering av stil gjør det lettere å søke etter den perfekte kjolen for deg. Som jeg har skrevet om tidligere er Pinterest og Instagram en god måte å samle inspirasjon på.

  1. Tenk omvendt

Istedenfor å se hvilke bruktkjoler som er til salgs, kan det være en idé å finne drømmekjolen først og se om den er mulig å få tak i en second hand. På denne måten blir du ikke fristet til å kjøpe en kjole kun fordi den selges billigere. Det er flere plattformer med brukte brudekjoler til salgs, deriblant, eBay, Once Wed og Preowned weeding dresses.

  1. Vurder selger

Det er viktig å gjøre grundige undersøkelser av den som selger kjolen. Les anmeldelser fra andre kunder og sjekk hvor gode tilbakemeldinger selger har fått på tidligere salg (om dette eksisterer). Jeg vil også anbefale deg å spørre selgeren om det du måtte lure på, og sjekk hvor lang tid det tar før hun svarer deg. Be gjerne også om flere bilder og kvittering for å sikre at den kjolen du kjøper er ekte vare.

  1. Husk moms og toll

Ikke glem at du må betale toll og moms på varer som importeres fra utlandet. Har du for eksempel funnet drømmekjolen i England må du legge på 25 prosent merverdiavgift samt 10,7 prosent i tollgebyr. Hvor store disse utgiftene blir kan du enkelt regne ut ved hjelp av denne importkalkulatoren.

  1. Finn en god skredder

Det er stor sannsynlighet for at du må tilpasse en brudekjole som kjøpes brukt. Også nye kjoler må gjerne tilpasses, så det er ingen dramatikk i dette. Det er imidlertid viktig å finne en god skredder, som vet hvordan de behandler delikate stoffer som brudekjoler gjerne består av. Det finnes mange skreddere som spesialiserer seg på å tilpasse brudekjoler, men gjør grundig forarbeid før du velger den som skal jobbe med din kjole.

Forrige innlegg Neste innlegg

Du vil kanskje også like

Ingen kommentarer

Legg igjen et svar