rammelån
Økonomi

Hva er et rammelån?

Det er lett å bli forvirret av alle låne- og bankbegrepene.

Et rammelån er egentlig et helt vanlig boliglån. Men innenfor den lånerammen du får har du mulighet til å bestemme bruken av lånet. Derfor er dette ett av de mest fleksible lånene du kan ha. Med et rammelån kan du låne opp til en viss grense, og selv bestemme hvor store avdrag du vil betale hver måned. Du må imidlertid minimum innbetale de rentekostnader som påløper hver måned. Et slikt lån fordrer at du har en del egenkapital. Du kan nemlig låne maksimalt 70 prosent av boligens verdi, noe som betyr at du må ha 30 prosent egenkapital.

Det er er både fordeler og ulemper med et rammelån.

Fordeler og ulemper med rammelån

En av fordelene er at du kan foreta innbetalinger når du måtte ønske. En annen fordel er fleksibiliteten denne rammen gir. Du har lett tilgang til penger fra den innvilgede kreditten ved behov. Og det uten å måtte søke om dette i banken.

Les også: Fem tips til deg på boligjakt

Denne fleksibiliteten kan imidlertid også være en ulempe. Dette fordi friheten til å disponere pengene innenfor rammen gjør det lettere å bruke mer penger enn du normalt ville gjort. En annen ulempe er at du må ha mye egenkapital for få innvilget et slikt lån. Samtidig kan det være slik at at rammelånet kan ha en noe høyere rente, enn andre boliglån.

Merk også at rammelån også blir omtalt som fleksilån eller boligkreditt.

Forrige innlegg Neste innlegg

Du vil kanskje også like

Ingen kommentarer

Legg igjen et svar