balanse
Livsstil

Pust ut….

Stress ned i hverdagen. Unngå shoppingsmell.

Livet byr på utfordringer. Og det er ikke alltid like lett å holde hodet kaldt. Og når man er stresset, og ute av balanse er det gjerne spesielt vanskelig å ta gode, økonomiske valg.  For eksempel er det lett å unne seg selv unødvendige kjøpsopplevelser når man har det tungt. For det er nemlig langt fra uvanlig å bruke shopping eller annet pengebruk for å oppnå en lykkefølelse.

Slike lykkefølelser er imidlertid ofte kortvarige. Det er nemlig vanskelig, om ikke umulig, å kjøpe seg til permanent lykke. Å finne balanse i livet, og ta seg tid til å puste i hverdagen er en mye lettere, og ikke minst billigere, måte å finne lykkefølelsen på.

Livet og økonomien i balanse

I helgen var jeg så heldig å få tilbringe et par dager på Mariagården i Sverige. Her arrangeres det kurs og samlinger med fokus på helse og velvære, med yoga, meditasjon og raw food som sentrale elementer. Vår yoga-instruktør for helgen fokuserte på viktigheten av å puste i hverdagen. Og dette tipset tar jeg med meg inn i høsten. Å ta seg tid til å puste, om det så er i kø på vei til eller fra jobben eller foran kassen i matbutikken, er en svært fin og effektiv måte og roe kropp og sjel på. En pustestund kan du også snike inn når du er på toalettet eller ved pulten foran PC-en.

Benytt mulighetene i hverdagen til å ta noen dype pust, og fokuser på pusten gjennom hele øvelsen. Da er sjansene store for at du blir mer til stede. Og mer i balanse. Prøv det neste gang du er stresset. Så unngår du kanskje å gå på en shoppingsmell?

Forrige innlegg Neste innlegg

Du vil kanskje også like

Ingen kommentarer

Legg igjen et svar